torsdag den 13. august 2015

Den bedste tærtedej - her med laks og spinat...

Ja ja, jeg er her stadig ;)
Der er stadig gang i køkkenet, men dog ikke så meget som før-baby. Der er dog et par opskrifter på vej her inde.

I dag er det endnu en af farmors lækre retter, serveret på et sommerbesøg. Tærten blev dog serveret med rejer hjemme hos hende og så denne über lækre jordbærkoldskål!


Tærtedej:
ca. 6-8 portioner

150g mel
100g smør eller margerine
100g kvark eller skyr

Det hele æltes sammen og skal derefter hvile i 30 minutter.
Herefter rulles det ud til en rund og kommes i et smurt tærtefad.

Fyldet er frivilligt, men jeg har med denne tærte brugt:

4 æg
et par håndfulde frisk spinat
champignon
1 pakke røget laks
salt og peber
revet ost

Bland det hele undtagen ost i en skål og rør det godt sammen. Kom det op i fadet, som er beklædt med tærtedej.

Det hele bages ved 200grader til dejen er bagt og æggemassen stivnet.

Tip: lav en lækker salat til. Desuden kan man lave små madpakketærter som dem på billedet nedenfor.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar